torstai 16. syyskuuta 2010

Sienikoira Taro

Olin jo hetken aikaa huolissani siitä, että irtoaako Taro ajokokeessa - nyt se on mennyt murhe. Ilmeisesti se pääsi taas jänistyksen makuun  tuolla  hiekkamontulla, kun yhden perään lähtivät, sillä eilen, kun "me vain pikaisesti piipahdettiin sienessä", se pääsi taas jäljelle. Oltiin hetki ehditty sienestää kaikessa rauhassa ja Taro pysytteli lähellä. Sitten se havaitsi jotain ja alkoi puolentoista tunnin ajo metsässä. Kuului vimmattua haukkua läheltä, sitten kaukaa ja sitten taas läheltä. Kerran se jopa juoksi aivan vierestäni villisti huutaen ja maata tutkaillen. Sitten otus katosi. Ehdin jo huolestua, että joku lenkkeilijä olisi ottanut sen talteen, ja siinä meni sitten kolmisen tuntia kun Taro seikkaili lähimetsissä. Soittelin jo koiratarhat ja poliisinkin läpi tiedustellakseni olisko joku tuonut sinne yhtä iloitsa petit-narttua. Ei ollut. Metsässä oli alkanut tuulla niin kovalla volyymilla, etten enää olisi mitenkään humisevien puiden joukosta voinut kuulla, vaikka Taro olisi haukkunutkin. Ja olen varma, ettei sekään kuullut minun huutojani ja vihellyksiäni.

Onneksi sattui niin, että Suvi oli juuri päässyt töistä ja kun soitin hänelle tiedustellakseni vielä koiratarhoista, hän lupautui tulemaan avuksi Ramin kanssa (Rami kun on Taron suurin ystävä ja ihailunkohde) Taroa etsimään. Ei tarvinnut siinä kauaa tassutella (onneksi, jalkani olivat suurikokoisten kumisaappaiden runtelemat), kun Taro tuli parin Ramin haukahduksen jälkeen juoksujalkaa paikalle. Nappasin se nopeasti kiinni ja annoin taskussani olevia herkkuja. Vaikka se oli kaikenkaikkiaan viitisen tuntia juoksemassa, se ei näyttänyt hidastavan menoa ja se veti hihnassa Ramin perässä autolle. Kotona se pääsi suihkuun ja sai ruokaa nenän alle. Sitten se vihdoin uinahti koriinsa.

Jälleen yksi asia petitien käsittely-muistikirjaani: älä mene Taron kanssa kovalla tuulella metsään.

p.s. Kirjoituksestani saattaa puuttua sieltä täältä kirjaimia, kiitos onnettoman näppäimistöni. Pahoittelen asiaa!

p.p.s. Pennut suostuivat hieman maistelemaan jauhelihaa eilen illalla, joten eivätköhän nekin pikkuhiljaa ala oppia syömään kiinteää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti