tiistai 21. syyskuuta 2010

Sadepäiviä ja hevostelua

Nyt alkaa tämä sadekeli olla jo liikaa. Tänäänkään ei ole yhtä hetkeä ollut, ettei olisi vähän ripotellut. Impi ei suostu kuin käymään pikapikaa takapihalla ja Tarokin tuntuu vieroksuvan sadetta. Kun koetan pukea niille takkeja, ne kieltäytyvät kumpikin liikkumasta, joten niiden käytöstä olen joutunut luopumaan. Impin tosin olisi varmasti syytä harjoitella, kun se varmaan joutuu yhä kaljuuntuessaan pitämään talvella takkia. 

Taro kunnostautui eilen tallikoirana, kun lähdimme Krissen kanssa rauhalliselle maastoratsastukselle heidän islanninhevosillaan, Vissalla ja Isingillä. Ensi alkuun Taro hieman epäili suurten otusten merkitystä ja miksi ne yleensä pihalla olivat, kadoten muutaman haukahduksen jälkeen tallin taakse. Seuraavan kerran näin sen kun tulimme pellolta. Sen ilme oli kyllä hyvin hämmentynyt, kun se tajusi, että olemme hevosten selässä. Hetken se haukahteli, mutta lopulta se sitten asettui kulkemaan joukon perässä. Hyvinhän se kulki ja onneksi hevoset olivat tottuneet koiriin. Ainoastaan silloin, kun Taro ei huomannut meidän vaihtavan suuntaan, saimme moitteita ja muutaman paimentavan haukahduksen. Kaikenkaikkiaan ennakko-odotuksiini nähden se käyttäytyi kuitenkin varsin sivistyneesti ja osasi varoa hevosia tarpeeksi.

Impiä on vaivaillut maidon ylituotannosta johtuva maidon laskeutumattomuus, joka oireilee nisien arkuutena ja kovien alueiden tuntumisena nisissä. Eilen se tuntui erityisen kivuliaalta, mutta lämpimät pyyhehauteet tekivät tehtävänsä ja tänään se oli jo taas kutakuinkin kunnossa. Seurailen kuitenkin tilannetta.

Pennut maistelevat jo hieman turvotettua kuivamuonaa ja ottavat pieniä ensi askelia pois pentuhuoneesta. Erityisesti Noki on osoittautunut melkoiseksi seikkailumieleksi, samoin Vilu. Kafi ja Hamu tyytyvät enimmäkseen katselemaan menoa vielä pentuhuoneen puolelta, mutta epäilemättä nekin rohkaistuvat pian. Nyt pikkuiset ovat somasti mytyssä nukkumassa puhtailla sanomalehdillä, jotka juuri vaihdoin.

1 kommentti: