sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Tuulos RN 2.10.2011

Olipa taas näyttelypäivä. Alkoi mukavasti junaillessa kohti Hämeenlinnaa, tosin koirien ja häkin kanssa kulkeminen junanvaihdoissa on tuskallista. Etenkin kun reppukin painaa tolkuttomasti...No, perille päästiin joka tapauksessa ja Kati oli Ekan kanssa meitä vastassa asemalla.

Kohti Tuulosta siis. Näyttely järjestettiin Tuulonen-nimisessä kauppa+huoltoasema-kombinaatiossa, tai siis tarkemmin sanottuna sen parkkihallissa. Päivä oli hieno, joten meluisa ja kostea parkkihalli ei ollut kovin mieluisa vaihtoehto, mutta toisaalta, jos olisi satanut niin eipä kellään olisi ollut mitään sanomista. Kuvia en edes yrittänyt huonon valaistuksen takia ottaa, vaikka kannoinkin kameraa mukana.

Juuri ennen kehää Eka alkoi mystisesti ontua vasenta takastaan. Tutkailun jälkeen emme löytäneet siitä mitään näkyvää, mutta kehäänhän sitä ei voinut tietenkään viedä. No, se kasvariluokasta siis. Hamu meni yksin junnu-uroksiin ja sai arvosanan ERI, ilman SA:ta. Tuomari takertui hieman etukierteisiin etujalkoihin, ja näin ollen jäimme nuolemaan näppejämme.
Hamulle kirjattiin seuraavanlainen arvostelu:
"Sopivan kokoinen, oikeat mittasuhteet. Oikea ilmeinen pää. Hyvä selkä, lanne&lantio. Vielä hieman kehittymätön eturinta (daa...Koira on junnuluokassa) samoin rintakehän tilavuus. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä raajaluusto. Hieman ulkokierteiset ranteet. Hyvä karvanlaatu. Vapaat liikkeet."

Hamu esiintyi tosi nätisti (luonnollisesti, kun Suvi oli ohjaksissa) ja liikkui mukavasti. Olen kaikenkaikkiaan tyytyväinen.

Taro oli omaan silmääni oikein mukavan näköinen näyttelypaikalla, turkki aavistuksen pitkäksi venähtänyt, mutta ei vielä häiriste kokonaisuutta. Mutta yhtä lailla Taro sai rukkaset tuomarilta, huolimatta parhaasta kehäesiintymisestään tähän mennessä. Tuloksena ERI2, seuraavin lausunnoin:
"Sopivan kokoinen, oikeat mittasuhteet. Oikeat pään linjat. Hyvä kaula. Kaunis ylälinja. Hieman niukka eturinta ja melko vaatimaton rungontilavuus. Tasapainoisesti kulmautunut. Kiittävä raajaluusto. Vapaa liikkeet. Oikea karvanlaatu."

No, parempi onni ensi kerralla. Ei sillä että väittäisin yhtään mitään mistään, mutta jotenkin tuli sellainen olo, että jääviyssääntöjen tarkempi tarkastelu voisi olla joskus aiheellista. "Katkeria sanoi kettu pihjalanmarjoista..." Eli kateellisen panettelua luonnollisesti.

No, eipä päivä nyt ihan syteen ja saveen mennyt. Impin äiti HH Vien En Rose "Roosa" nappasi ROP-veteraanitittelin. Tuomarina siis Erja Nummi.


Handlerina Jeena Kantosalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti