tiistai 11. lokakuuta 2011

Suuri Oliiviseikkailu + koulua

Päätin tänään viedä koirat metsään, kun niillä tuntui olevan niin tolkuttomasti energiaa. Suuntasin paikkaan jossa olen ollut aikaisemminkin ja jossa on vähän haasteellisempaa maastoa koirille. Saisipa niillekin koko kropan lihastreeniä. No, suunnistin, kuten normaalisti sähkölinjoja pitkin, jotka tekivät kulman juuri autopaikkani kohdalla. Ajattelin, että jos seuraan toista linjaa ja käännyt sitten kulman sisään, minun on pakosti mentävä toisen linjan alta jossain vaiheessa. Tai ainakin jomman kumman. Kappas kepponen, eipä mennytkään ihan kuin elokuvissa.
Luottaen (jokseenkin horjuvaan suuntavaistooni) lähdin siis päättelemään maaston muotojen perusteella kuinka saapuisin takaisin autolle ja yllätys yllätys, päädyin vain kauemmas.
Kun oli tutkinut metsää 2,5 tuntia saapumatta metsälle, oli minun turvauduttava Kaisuun, joka oli aiemmin käynyt tutustuttamassa meitä metsään ja sanonut, että hänelle voi soittaa jos eksyy.
Mutta kuten voitte arvata, metsä näyttää samanalaiselta ympäriinsä ja samat maamerkit toistuvat, niin Kaisukin luuli minun olevan jossain aivan muualla kuin missä loppujen lopuksi olin. Onneksi siinä sattui tulemaan kyltti, jossa luki "Matokangas" ja sen avulla Kaisu onnistui navigoimaan paikalle ja pelastamaan minut pimeästä metsästä. Siinä odotellessa hieman ehti jo jänskättää, kun koirat alkoivat murista ja haukkua metsään. Jos siellä ikinä mitään olikaan, niin koirien vakuuttavan mellakan takia se ei sieltä tohtinut paikalle.

Seinäjoen aikataulut ovat tulleet, SERTien metsästys näyttää nyt erittäin haasteelliselta. Paikalle on tulossa 12 petitiä.. No, yrittänyttä ei laiteta. Eihän sitä koskaan tiedä.

Käytännön tunneilla on jatkettu haun parissa. Impi löytää tuulen alta hajut helposti ja osaa hakeutua oikealle suunnalle, käyttääkseen tuulta hyväksi, mutta myötätuuli tuottaa vielä vähän mutkia matkaan. Mutta hyvin se löysi neljä maalimiestä ja antoi taas ilmaisun alkeita. Opettajat kehoitti vaatimaan Impiltä ilmaisun ennen palkkaamista, kun se kerran siltä niin luontevasti tulee. Kenties Impistä tulee ensimmäinen rauniopetitti Suomeen ;) Tottiksessa on vaan vielä aika paljon tekemistä, mutta alkeilla ollaan.

Kokeilin rauniokokeen ketteryysesteitä kentällä. No problemo! Hienosti koira kipitti tikkaat, keinun ja laudan jonka pyörii hieman tynnyreiden päällä. Pitää vielä vähän selvittää mitä kaikkea tuohon rauniohommaan kuuluu, mutta katsotaan. Ehkä sitten kolmannen vuoden puolella voisi saada itsensä kisoihin asti!

Ensi viikolla on taas kennelvuoro ja syysloman merkeissä kenneli on luonnollisesti aivan täyteen buukattu, olisihan se ollut hienoa pitää syysloma, mutta onpana saanut lomavuoron hoidettua tältä vuodelta.

1 kommentti:

  1. http://kaasnatenho.blogspot.com/2011/10/haaste-8-1.html

    Me kaikki halutaan kuulla random-juttuja oliiveista!

    VastaaPoista