keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Tokoa, agilityä ja esine-etsinnän alkeet


Koulussa on käytännön tunneilla harjoiteltu nyt tiiviisti tokoa ja opettajina on toiminnut kaksi kolmosluokkalaista. Ensin oltiin Dogness-hallilla sateisen sään vuoksi.
Impin kanssa jouduttiin areenalle ensimmäisenä ja silloin olisi pitänyt esittää omia taitoja. Tehtiin vähän kaikenlaista, lähinnä puskatokoliikkeitä. Saatiin kommenttia, että liikkeitä voisi alkaa hiomaan, koska Impillä on motivaatio kohdillaan. Ensin pitäisi varmaan aloittaa siitä, että opettaisin koiran seuraamaan vasemmalta puolelta.... Itselläni toko on vielä vähän motivaation ulkopuolella, mutta olisihan se vitsikästä saada toinen tokopetitti x)
Paikallaanmakuussa Impillä on tapana nousta kun lähestyn sitä, mutta luulisin, että se olisi helpohko korjata. Katsotaan.Hallilla kokeiltiin myös esine-etsintää. Impi ei ensin tajunnut, että mitä sen piti tehdä, kun ei ikinä ollut piilotettua esinettä etsinyt, mutta ihme kumma, kyllä se hansikkaan minulle sieltä sitten kuljetti. Hyvin Impi työskenteli ja käytti nenäänsä.
Alustin harjoituksen pyytämällä Impiä tekemään noutoja ensin heittämällä, sitten viemällä itse lapasen kauemmas ja palaamalla Impin viereen. Sitten toinen kolmosluokkalaisista vei hansikkaan piiloon keittiöön. Eka kerta meni hämmästellessä, toisella kerralla se sitten tajusi mitä piti tekemän. Impi hyppi hyvin tottuneesti pöydällekin etsimään ja hetken epäilin, että keittiötasolla oleva pullapitko pussissa saattaisi vaikeuttaa harjoittelua, mutta ihme kyllä se lopulta keksi tuoda hanskan minulle. Hanska oli piilotettuna jonkin muovipussin ja seinän väliin. Kyllä se siitä lähtee.

Eilen oltiin sitten kentällä käytännön tunnilla ja harjoiteltiin seuraamista. Kyllähän se siitä lähti kulkemaan. Poikittaa vain edelleen voimakkaasti pysähdyksissä. Sain vinkkinä, että pitäisi opettaa koira katsomaan kättäni, jotta sen olisi luontevampaa seurata suorassa.
Illalla tehtiin sitten vielä agilitytreenit Krissen kanssa. Minulla oli koirana vain Taro. Se oli ihan ok. Me olemme onnistuneet kehittämään ylösmenokontaktiongelman... Ainakin jos menemme kovaa A-esteelle ja todennäköisesti myös jos menenemme puomille. Pitää vain hillitä vähän vauhtia ennen kontakteja, josko joku tassuista osuisi ylösmenokontaktiin. Onko hyviä vinkkejä?
Rata oli tämän näköinen. Varastin piirrustuksen Krisseltä, kiitos!


Kuvat otti Janita Riekki, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti