torstai 29. syyskuuta 2011

Taro 3v.

Eilen oli melkoisen sateinen päivä ja laitoin koirat omien oppituntieni ajaksi autoon, jotteivät olisi pihalla koko aikaa litimärkinä ja kylmissään. No, huomaan että se oli virheliike. Tylsyyksissään ne olivat syöneet pelkääjän puolen takaovesta hieman sisuksia ja oli siinä nakerreltu vähän hihnaa ja jälkipaalua ja pakasterasiaakin. Toivottavasti saisin hankittua noille ulkotarhan, jossa kaikki kolme mahtuisivat hyvin olemaan sisällä. Nyt aina joko Hamu tai Impi on jätetty sateeseen, eikä se tee koirien lihaksille hirmuisen hyvää, etenkin jos tuulee. Tai sitten minä kehittelen häkkiin jonkun telttavirityksen, jotta saan sinne hieman tuulen- ja sateensuojaa.

Agilitytreenit menivät kerrankin todella hyvin, vaikka uumoilinkin pahinta, kun huomasin autoepisodin ja olin jokseenkin huonolla tuulella. Rata oli suhteellisen helppo, joka oli varmasti paikallaan, jotta saatiin parempi työmotivaatio koirille. Taro meni radalla kuin tuulispää ja sain todella pistää kinttua toisen perään, jotta pysyisin sen mukana. Viimeisen vauhtiradan loppusuoralla huomasin kuinka Taro vilkaisi minua ja sitten estettä vaihtaen samalla vaihdetta nopeampaan ja minä jäin kuin seinään. Pitää tosiaan alkaa treenaamaan juoksua, jos tämä vauhtibuumi on jatkuakseen.

Hamukin meni oikein kivasti. Se luki esteitä jo varsin hyvin, joskin käännökset ovat vielä hieman hankalia sille. Olin kuitenkin siihen tyytyväinen.

Impi suoritti radan rimat maassa, säästelen vielä sen selkää. Sen reaktionopeus on kasvanut sinä aikana, kun se on taukoillut ja olin äimistynyt, että jos en vienyt takaakierron ohjausta loppuun asti, se ehti jo vaihtaa esteen toiselle puolelle. Pitää siis keskittyä ohjauksiin, eikä "roiskia" sinne tänne, vaikka vauhtia olisikin enemmän.Hyvästä treenistä palkkasin koirat puolen tunnin metsäpäräytyksellä. Menimme suht helppokulkuisessa nuoressa kuusikossa ja Taro sekä Hamu olivat aivan innosta piukeana. Huomasin, että riistaa oli mennyt sinne ja tänne. Ainakin hirvenjälkiä näkyi pehmeässä sammalikossa, mutta näytti siltä, etteivät koirat sen jälkeä pahemmin seuranneet.
Ajaessamme metsään lähti ukkometso lentoon tienvierestä ja lensi vähän aikaa auton edessä, ennenkuin kiersi takaisin metsään. On se kyllä vaikuttava otus, kaikilta ominaisuuksiltaan.

Taro täytti tänään siis kolme vuotta, onnea koko D-pentueelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti