tiistai 8. toukokuuta 2012

Kevät tulee ja kesäharrasteet heräävät horroksesta

Kyllä sitä koiraihmisen päivään saa mahtumaan ihan kiitettävästi ohjelmaa, jos vain jaksaa koirien kanssa harrastella. Metsässä tekisi mieli samota enemmänkin, kun ei enää tarvitse kahlata polvenkorkuisissa hangissa ja koiratkin tuntuvat nauttivat helpommasta matkanteosta. Löytyi oivallinen uusi juoksutuspaikkakin, nimittäin eräs soramonttu, jossa on lampi keskellä. Koirat pysyivät kivasti mukana, luukunottamatta yhtä yhtä pientä rusakon nostoa taimikosta. Sekin jahdin sain kuitenkin pätkäistyä ennen alkujaan, kun onnistuin oikaisemaan hiekkatielle koirien eteen, jotka kiihdyttelivät ulos metsiköstä. Sääli oli sinällään keskeyttää, mutta rauhoitusaika on rauhoitusaika, eikä turhia kaahotuksia metsissä sovi suvaita. Sen sijaan pistän mieleen missä kaikkialla täällä jänöksensukuisia liikkuu, josko Taron kanssa päästäisiin vielä ajokokeita kokeilemaan omiin metsiin, jahka uudet pitkän kokeen säännöt tulevat voimaan.

Mutta sitten takaisin näihin koulutettaviin lajeihin. Ehkä parempi, että teen näistä ihan tällaisen lajikohtaisen katsauksen:

Agility:
Impi:
Osaahan tuo kaikki esteet, eteneminen radalla jokseenkin tätimäistä. Koetettu vähän piristää targeteilla, mutta eipä tuosta ihan taida kakkosluokan nopeuksiin olla. Harrastelkoon muuta.

Taro:
Talvella saatiin kontakteja tehtyä, vielä vaatii vähän vahvistamista kun tullaan vauhdilla. Muut esteet on kunnossa, paitsi ne iänikuiset kepit. Mutta niihinkin saatu sikäli edistystä, että verkot saatu vähennettyä kuuteen ja nostettua 30 senttiin. Pikkuhiljaa siis. Tosin ajattelin kaivaa taas vinokepit naftaliinista kun nurmikot ilmaantuivat. Toivo elää vielä niistä kisoista ensi kesänä.

Hamu:
Menee rataa jo paremmin, rengas on ok, ei sata varma mutta ok. Hyppytekniikka on kuitenkin sen verran huono, ettei tästä taida olla möllejä pidemmälle.

Toko:
Impi:
- Vierelletulo: pientä edistystä syksystä. Tarvitsee vielä voimakkaita käsiapuja.
- Seuraaminen: paljon parempi kuin syksyllä, mutta käännöksiä ei olla vielä oikein aloitettukaan.
- Paikkamakuu: check, vielä pienoista hiomista, kuten aina.
- Liikkeestä jäävät: seisahtuminen aloitettu ja pyritty tekemään huolella hyväksi, alkeistasolla.
Maahanmenoon keksittävä joku kikka kolmonen, jolla siihen saadaan potkua.
- Nouto: muuten ok, mutta palauttaminen pitäisi saada kuntoon.
- Hyppy: muuten ok, mutta käsiapuja pitää vielä vähän karsia.

Taro:
Ai mikä toko? No joo, leikilläni oli tehnyt sen kanssa liikkeestä seisahtumista, vierelletuloa ja paikkamakuuta.

Hamu:
- Vierelletulo: pikkuhiljaa, vielä paljon käsiapua
- Seuraaminan: imuttamista on saanut harvennettua hyvin, vielä taipumusta poikittamiseen
- Paikkamakuu: harjoitellaan vielä etäisyyttä ja aikaa, mutta periaate on hallussa.
- Liikkeestä jäävät: osaa liikkeesta maahan menon (en tosin ole vielä kokeillut seuraamisesta), seisahtumista pitää vielä vahvistaa
- Nouto: ei olla vielä aloitettu
- Hyppy: targetin kanssa menee

Henkilöhaku:
Impi: Vastatuuleen tekee jo taattua työtä, myötäiseen joutuu vielä harjoittelemaan. Alkanut ilmaisemaan ilman käskyä.

Hamu&Taro: Tehneet vasta hakuja, joissa ovat nähneet piiloon menijän juoksevan. Tykkäävät kyllä. Vähän tuppaa tulemaan ajohaukkua.. ;)

Esine-etsinä:
Impi tekee ihan kivasti, ahtaita piiloja vielä vähän mietitään. Ja välillä iskee laiskuus :) Taro&Hamu saavat harjoitella ensin noutamisen, ennenkuin tekevät etsintöjä...

Kesällä keskitytään sitten noiden lisäksi mejään, siitä voidaan sitten tehdä katsaus kauden jatkuessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti