tiistai 29. toukokuuta 2012

Hamu ottaa iskua

Lähdettiin tänään Kannuksen Taimiston läheiselle hiekkamontulle Janitan ja Sonyn kanssa tarkoituksenamme juoksuttaa koiria sekä hoitaa yhden ylempiluokkalaisen valmistujaiskuvien ottaminen, mutta jälleen kerran saatiin huomata, että aina ei kaikki mene niin kuin elokuvissa.

Kaikki meni tosi kivasti, koirat tuli juttuun ja juoksentelivat hiekalla peräkanaa, eikä mikään poikennut normaalista. Sitten Hamu alkoi yhtäkkiä kävellä vaivalloisesti, läähättämään ja kakomaan ilmaa. Ensin pelästyin suunniltani, että sen sydämeen olisi taas tullut jotain häikkää. Hamu pisti maaten hiekalle ja vaikutti tosi kivuliaalta ja siinä sitten hätäpäissäni soittelin kaikille eläinlääkäreille, joiden numerot vain suinkin sain hankittua ja tyypillisesti yksikään ei vastannut. Kun jostain oli kuitenkin konsultaatioapua kiireesti saatava, päätin turvautua soittamaan opettajille. Ensin saatiin kohtuu varmasti rajattua sydänongelmat pois, koska limakalvot olivat normaalin väriset. Sitten epäiltiin lämpöhalvausta ja lopulta päädyttiin käärmeenpureman mahdollisuuteen, joka saikin vahvistusta pian kun Hamun huuli alkoi turvota. Hampaanjälkiä ei pystynyt runsaan parran takia näkemään ja turvotuskin nousi suhteellisen hitaasti, eikä Hamun käytöksestä olisi voinut päätellä mitään ennen oireiden alkamista..

Onneksi saatiin lopulta eläinlääkäri kiinni ja sitten kiireesti Kokkolaan. Siellä Hamulle laitettiin saman tien tippa suoneen ja annettiin kortisonia, koska purema oli lähellä hengitysteitä ja turvotus senkun laajensi alaansa. Siinä sitten istuttiin pari tuntia Janitan kanssa ja odoteltiin kahvia siemmaillen. Eläinlääkäri kävi välillä vilkaisemassa ja kuuntelemassa sydänääniä. Hamu onneksi otti toimenpiteet asianmukaisella rauhallisuudella, eikä valittanut kohtelustaan lainkaan. Kärsivällisesti se odotti tiputuksen ajan pöydällä, välillä istuen, välillä maaten. Lopulta päästiin kotiin.

Huomenna teen vielä konsutaaltion toiselle eläinlääkärille, sillä Hamulle määrätyt lääkkeet eivät vaikuta olevan ajantasaisen tiedon mukaiset ja ne saattavat aiheuttaa kyynpurematapauksessa munuaisvaurioita. Nyt täytyy vaan ottaa rauhassa ja juottaa sitä riittävästi, jotta kehoon saataisiin mahdollisimman paljon nestettä. Jäädään seuraaman tilannetta, mutta eipä tässä muuta voi kyllä sanoa kuin, että Hamu on todellakin Epäonnen lempilapsi (ja tietenkin ainoa, jolla ei vielä vakuutusta..)

Tässä vielä muutamia kuvia juuri ennen tapahtunutta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti