torstai 1. joulukuuta 2011

Hakumetsällä

Käytiin tänään Eveliinan, Janita ja Marin kanssa hakumetsällä kun pääsimme metsätunneilta aikaisin pois. Ahtauduimme kaikki neljä ihmistä ja kuusi koiraa Volvoon, omani luonnollisesti takaluukussa. Valittiin satunnainen metsäläntti treenipaikaksi ja nopean tassuttelun jälkeen aloitettiin kierrokset. Koirat toimivat oivallisen hyvin.
Impillä oli vähän muistelemista, että mitä pitikään tehdä ja kahdella ensimmäisellä yrityksellä se kääntyi takaisin lähdettyään hyvin. Käskin sen kuitenkin topakasti takaisin ja sitten se pinkoi suorilta maalimiesten luo. Impi antoi jo hyvin ilmaisua ja kävin sitten hakemassa sen maalimiehen luota.
Toisella kolmannella yrittämällä Impi juoksi suoraan maalimiehelle, eikä enää kääntynyt.
Kokeilin huvikseni myös Hamua ja Taroa, kun kerran ei tunnilla oltu ja saatoin pitää kaikkia kolmea mukana. Koska Hamu ei ole aiemmin tehnyt hakuja, se sai nähdä maalimiehen juoksevan metsään. Hamusta touhu oli ylettömän hauskaa, eikä hännänheilutus meinannut loppua, kun se löysi nakeilla varustetun maalimiehen. Reippaasti ja määrätietoisesti se meni maalimiehen luo, eikä lähtenyt omille teilleen. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen siihen.
Tarokin oli oikein näppärä samassa harjoituksessa, joskin se liikkuu paljon nopeammin maalimiehelle kuin Impi ja Hamu, joten haut menivät nopeasti. Voisihan sitä omaksi huvikseen vaikka alkaa noitakin treenaamaan hakuun, vaikkei me kyllä saada tässä lajissa PK-oikeuksien puutteen takia kisatakaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti