keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Tikitystokotus

Eli tokoilua tänään käytännön tunnilla. Monien surkeiden sattumusten sarja johti tänään siihen, että käytännön tunneilla olitiin vain minä laumani kera, sekä Elina samojedinsa Viljamin kanssa. Koska tosiaan meitä oli niin vähän, saimme toivoa tunnille sisältöä ja minä luonnollisesti halusin neuvoja tokoon. Opettajana tänään siis Michaela Grönlund eli Miikku, joka on myös luokanvalvojamme.

Tänään mietittiin paikallaan makuuta, liikkeestä pysähtymistä, istumista ja makaamista, sekä hypyn suorittamista.
Paikalla makuu alkaa jo sujua Impiltä ja onhan tuota jo harjoiteltukin. Jo perin sujuvasti se menee perusasennosta maate ja odottaa paikallaan kunnes palaan sen luokse. Ongelmana se, että kun se ottaa kontaktin makuu-asennosta, se tuppaa muljahtamaan hieman kenolleen etuosasta. Sitä harjoitellaksemme se tulisi palkata nyt eteenpäin, jotta sen kroppa hieman oikenisi. Lisäksi saimme kotitehtäväksi alkaa pidentämään makuuaikaa.

Liikkeestä suoritettavat jutut ovat edelleen suuri murheen kryyni. Impi ei oikein nappaa käskysanoja ilman, että pysähdyn. Niitä pitää siis alkaa treenata tosissaan. Neuvoiksi sain vahvistaa istu-maahan-seis-käskyjä niin, että se hallitsee ne myös muissa tilanteissa refleksin omaisesti ja vasta sitten alkaa yhdistää niitä seuraamiseen.

Hyppy menee niin kauan hyvin, kunnes pitäisi kääntyä esteen takana ympäri odottamaan. Impi sen sijaan seisahtuu esteen viereen odottamaan. Harjoitellaan siis suorempaa linjaa esteen taakse, jotta sillä on tilaa kääntyä esteen taakse odottamaan.

Muita kotitehtäviä ovat etäpalkka (tahdon MannerMinderin!) ja pyrkimys saada armoton louskuttaminen pois siltä (ettei minulla ole esimerkiksi paikallamakuussa louskuttavaa koiraa). Eli tekemistä tekemistä tekemistä.

Taron kanssa vähän harjoiteltiin Impin lepoaikojen ajan kontakteja. Alkaa se vähitellen ymmärtämään niiden päälle. Pitää vain jatkaa naksuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti