perjantai 16. joulukuuta 2011

Taron ultra ja kevyttä treenailua

Koirilla ollut tänään taas aktiivipäivä. Aamutuimaan aloitettiin pienellä iloittelevalla riehumisella läheisen raviradan keskellä olevalla aidatulla juoksutusalueella. Kovasti koirat irrottelivat, vaikkei siihen aikaan ollut vielä valoa nimeksikään.

Koulua oli tänään vain kaksi tuntia ja sen jälkeen suunnattin kohti eläinlääkäriä. Tarolla oli ultra ja Impille sekä Hamulle laitettiin rokotukset kuntoon taas seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Koska ne saavat nyt seuraavan kolme vuotta koululla kennelyskärokotteet niin päädyttiin, että kolmosrokote on riittävä perusrokotteeksi.
Taro suhtautui melkoisella varauksella ultraustilanteeseen ja venkoili harmistuneena koko toimenpiteen ajan. Näkyviin saatiin kuitenkin kolme pikku tiitiäistä, joilla näkyi sydämenlyönnitkin :) Eläinlääkäri epäili, että pentuja olisi enemmän kuin kolme, mutta kolmekin on jo ihan mukavasti. Nyt ollaan viidennellä viikolla, eikä Tarossa näy ulospäin mitään kovin merkittävää muutosta. Nisät ovat aavistuksen tummentuneet, siinä kaikki. Onhan siitä vähän mukavuudenhaluinen tullut ja hieman hellyydenkipeämpi.

Eläinlääkärille kun lähdettiin, niin päätin samalla pyytää kaikista koirista terveystarkistuksen ja kaikki todettiin päällisin puolin olevan kunnossa. Terveystarkastus oli myös sitä varten, että ilmeisesti meillä olisi mahdollisuus päästä käyttämään koiria koulun vesijuoksumatolla ensi viikolla ja kernaasti kokeilisin omieni kanssa moista harjoitetta!

Kun päästiin takaisin Kannukseen, menin koirien kanssa hallille, kun tuntuivat niin energisiltä. Kaikkien kanssa otettiin ihan kevyesti, enemmänkin aivojumpan kannalta. Impi harjoitteli napakampaa istumista ja makuulle menoa, sekä pieniä pätkiä seuraamista ja vierelletuloa. Alkaa se pikkuhiljaa saada ideaa vierelletulosta ja se käyttää ihan mukavasti takapäätään.
Hamu harjoitteli puolestaan perusjuttuja, jos saisin sille helpommilla harjoituksillä vähän lisää työmotivaatiota. Harjoiteltiin maahanmenoa naksuttimen kera ja sitten vielä istumista. Myös vähän seuraamisen alkeita.
Taron sisällä mylläsi räjähtävä energia, eikä se meinannut nahoissaan pysyä. Otettiin naksun kanssa kontakteja ja alkaa siellä päänupissa jokin raksuttaa. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa! Lisäksi hulluttelimme skeittilaudalla, joka oli joltain edelliseltä treenaajalta jäänyt keskelle hallia. Tarohan tempaisi sen kyytiin ja ajattelin, että mikäs siinä, harjoitellaan sitten skeittilaudan rullaamista. Ei siinä kauan nokka tuhissut kun Taro hoksasi, että kun laudan tuuppaa etutassuilla matkaan, niin palkkaa tulee :) Se on kyllä sitten mieltänostattava veijari!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti