lauantai 27. marraskuuta 2010

Taron toinen DRAJ koetus

Niinpä päätettiin tehdä toinen invaasio DRAJ-kokeeseen Taron voimin, tällä kertaa Sastamalaan. Keli oli itselle hyvä, koiralle huono; hienon hienoa lumisadetta, joka oli suhteellisen kantavan lumihangen päällä. Lunta oli paikasta riippuen 10-20cm kerros. Vaikka lumi ei suojalunta ollutkaan, jäi Taron varpaiden väliin tuon tuosta matkaa hankaloittavat jäämöykyt, joita sitten irrottelin, aina kun Taro alkoi itsekin nakertaman tassunpohjiaan . 

Taro oli hieman itsevarmempi kuin edellisessä kokeessa. Sen haku oli enemmän rengastavaa ja tarmokasta, vaikka sekä meidän, että koiran pettymykseksi kumpikin hakuerä jäi tyhjäksi - metsästä kun ei uusia jäniksen jälkiä löytynyt, vain muutamat monta päivää vanhat. Ketujälkiä kyllä oli, hieman tuoreempia, ei kuitenkaan edellisöisiä. Tuoreimmalle jäljelle Taro kyllä haukkui, mutta siihenpä tuo jälkeen reagointi sitten jäikin. Hirviinkään ei tällä kertaa törmätty, vaikka niidenkin jälkiä löytyi jonnin verran. Kun ensimmäisen erän jälkeen vaihdettiin paikkaa, jouduttiin koemaastoa hieman soveltamaan, kun varsinaisessa kakkosmaastossa oli koira omistajineen, joten sinne olisi ollut turha mennä pyörimään.

Hausta tuli Tarolle kuitenkin täydet pisteet samoin tottelevaisuudesta, joka oikeutti sitten Basset Cupin toiseen sijaan ja siitä herui tytölle vielä 10 cup pistettä. Kokonaissaldoksi tämän vuoden cupista jäi siis 16 pistettä, eli ihan kivasti.

Kovin ihmeellisesti ei kyllä muillakaan viidellä kokeeseen osallistuneella bassetilla mennyt. Kaksi neljästä sai jäniksen liikkeelle, mutta ajoerät päättyivät nopeasti kenraalihukkaan. Vain toinen näistä basseteista taisi saada tuloksen, en tiedä minkäarvoisen.

Tuomarinamme toimi Reijo Kohtamäki, jolta herui monta tarinaa erilaisilta metsästys- ja kalastusreissulta ja sai kuulla erilaisista koetilanteista. Eli sekä minä, että Taro olemme taas vähän viisaampia. Seuraavan kokeen päätin joka tapauksessa jättää ensi vuodelle, kun koira on vähän kypsempi ja kokeneempi.

Nyt neiti vetäytyi hyvinansaituille nokosille, pitkän päivän jälkeen. Minä taidan tehdä samoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti