sunnuntai 29. elokuuta 2010

Pennuille lempinimet


Kuvassa pennut siis ylhäältä alas: Sysi, Hamu, Kafi, Vilu, Noki ja Piki.

Impin ruumiinlämpö tasaantui ja kyse oli ilmeisesti vain synnytyksen jälkeisestä hienoisesta kuumeilusta. Myös pikkutyttönen, josta kannoin huolta hitaamman kasvun takia, oli saanut yön ja tämän päivän aikana kirittyä sisaruksiaan, joten huoli senkin osalta varmasti helpottuu.

Tänään kehittelin lapsosille lempinimet siksi ajaksi, kun ne viettävät kanssamme täällä aikaa. Koin suuria vaikeuksia keksiä sopivaa teemaa, mutta koska tahdoin jollekin pennuille nimeksi Noki, niin sitten kehittelin hienoista mustien/tummien asioiden teemaa kytkökseksi. Tytöistä tuli siis Kafi, Vilu ja Sysi. Kafi tulee, kuten arvella saattaa sanasta kahvi. Ensin meinasin antaa sen nimeksi Kaffi (kahvi islanniksi), mutta koska muut nimet ovat nelikirjaimisia ja Kafi on helpompi lausua. Vilu taas on viroksi varjo ja Sysi tuli seurannaisena sanasta süsi, joka tarkoittaa viroksi hiili. Ja sysi on toki käytetty sana suomenkielessäkin mustan yhteydessä. Poikien nimet ovat siis Noki, Piki ja Hamu. Noki ja Piki suoraan suomesta, mutta Hamu on unkaria ja tarkoittaa tuhkaa.

Olen nimiin suhteellisen tyytyväinen, kun sain niihin tuon paljon pitämäni nelikirjaimisen muodon, sekä edes jonkinlaisen teeman. 

Virallisia nimiä vielä pyöritellään ja mietitään. Pentueen kirjaimeksi tulee Y ja niistä tulee Humisevan Harjun-alkuisia. Yksi vaihtoehto on Beatlesien kappaleita, joita löytyy Y-alkuisina jokunenkin. Saa nähdä saammeko pidettyä mitään teemaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti