lauantai 14. elokuuta 2010

Koiranlelut Oliivivertailussa

Sadepäivän riemuksi päätin tehdä leluvertailun ;)


1. Perinteinen vinkuva kumilelu

Taro: Vinkuominaisuus säilyy noin minuutin, ja yleensä se on sen ajan hyvin tehokkaassa käytössä. Päämääränä tehdä oma ennätys siitä, kuinka monesti lelun saa vinkumaan tuon minuutin aikana. Kun sitten innostuu siinä liikaa, hampaat menee läpi kumista. No, miksei se enää vingu? Asia pitää tutkia, ehkä sen voi vielä korjata. Alkaa armoton pilpominen, joka alkaa yleensä esimerkiksi nenistä tai lonkeroista - tai mistä vain mistä helposti saa kiinni. Sitten pala palalta revitään kappaleiksi, kunnes on niin pientä, että repiminen ei onnistu. Pikkusilppua voi sitten heitellä itselleen jahdattavaksi. 

Impi: EVVK. Kunhan tuo kamala vikinä loppuu.

2. Pehmolelu vinkuominaisuudella

Taro: Vinku löytyy yleensä vasta hetken päästä, mutta heti kun se löytyy, se kestää kumilelun vinkuakin vähemmän aikaa.  Jos lelussa on silmiä tai neniä, ne poistetaan välittömästi. Pehmeät lelut eivät ole niin kivoja repiä. Mutta ahkeruus palkitaan kyllä; jos jaksaa riipiä lelun rikki, on äärimmäisen riemukasta nyhtää kaikki mahdollinen vanu ulos lelusta ja levittää se pitkin asuntoa. Pitää huolen, että omistajallakin on tekemistä vanun keräilyssä. Kun vanut on revitty, ei lelussa ole enää mitään muuta mielenkiintoista, kuin jo aiemmin rikottu vinku. Mikäli sen onkiminen lelun sisältä onnistuu, sitä voi vielä heitellä itselleen ja silputa.

Impi: Vilkaisee päin, huokaisee ja istahtaa parvekkeen sohvalle, yrittäen olla tiedostamatta kiihkeää vinkunaa, kun Taro on löytänyt vinkuosan.

3. Solmulelu

Taro: Ei viihdytä niin paljon kuin vinkuvat tapaukset. Tämä tarvike onkin tarkoitettu lähinnä omistajan huomion saamiseen. Paras tapa toimia on kantaa lelu omistajan tietokoneen päälle ja tiputtaa se näppäimistölle. Omistaja ei yksinkertaisesti voi olla huomaamatta. Ja parhaassa tapauksessa saattaa heittää sen jonnekin, että voi singota perään. Tämä operaatio tulee toistaa vähintään kymmenen kertaa. Lopulta omistaja luopuu yrityksestä tehdä mitään tietokoneella ja lähtee kanssaan lenkille.

Impi: Toimii maksuvälineenä. Kun solmun toimittaa omistajalle, saa vaihtokaupaksi nakin. Henkilökohtaisesti ei ymmärrä solmusta aiheutuvaa riemua. Pidettävä kuitenkin silmällä, mikäli nälkä yllättää.

4. Tennispallo

Taro: Aluksi pallo toimii kuten solmukin. Sillä voi kiinnittää omistajan huomion. Paremman liikkuvuutensa ansioista on kuitenkin mielenkiintoisempi jahdata. Lopulta kokee kuitenkin saman kohtalon kuin kumiset vinkulelut. Kesto suurinpiirtein 3-7 vuorokautta, riippuen onko sadepäiviä. 

Impi: Maksuväline tämäkin, joskin tästä hyvästä olisi parempi saada enemmän nakkeja, koska sen kiinnisaaminen on rutkasti vaikeampaa. Suosii mieluummin solmua.

5. Ns. Aktivointipallot (nameilla täytettävä)

Taro: Erityisen mielenkiintoinen palloksi, etenkin jos siihen laitetaan nappuloita sisälle. Pyörittelystä aiheutuva mielihyvä erityisen mukavaa. Harmiksi namit loppuvat yleensä kahden ensimmäisen minuutin jälkeen. Tämän jälkeen on ehdottoman tärkeää, siirtää pallo omistajan näppäimistölle. Vaikka pallo heitetään muutaman kerran tyhjänä menemään, sinnikäs yrittäminen johtaa yleensä siihen, että se täyttyy uudelleen. Tyhjnäkin toimiva, kiitos kimmoisuutensa. Harvoja leluja, joiden silppuaminen ei onnistu.

Impi: Jos siihen liittyy ruokaa, erityisen mielenkiintoinen. Tyhjänä täysin merkityksetön.

6. Frisbeet ja muut heitettävät lelut

Taro: Täh? Mihin se meni? HEI KATO ORAVA!

Impi: Ei voi käsittää miksi ihminen haluaa heitellä tavaroita ympäriinsä. Toisaalta, varsin viihdyttävää katsottavaa. 

7. Ns. Uimalelut

Taro: Kiitti vaan. Kuka sen nyt tuolta rapakosta hakee?

Impi: Saa aikaan vain paheksunnan ja halveksinnan sekaisen katseen, jonka jälkeen Impi ryhtyy pitämään huolta henkilökohtaisesta hygieniastaan. Ei toimi edes nakkia vastaan.

8. Kepit

Taro: Herättää mielenkiintoa vain silloin kun keppi heitetään jollekin toiselle koiralle. Sitä makeampi, jos sen saa pihistettyä kaverilta. Sama kohtalo kuin useimmilla: tuhotaan mahdollisimman pieniin osiin.

Impi: Toimii nakin vastikkeena, JOS a) ei ole märkä b) ei ole hiekkainen c) on juuri sopivan kokoinen ja d) jos sitä ei samanaikaisesti havittele joku muu koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti