maanantai 29. lokakuuta 2012

Impi-riepu sairastaa

Impin kaulahaaveri ei ottanut rauhoittuakseen ja paheni vain pahenemistaan, joten kiiruhdin heti maanantaiaamuna eläinlääkärin pakeille. Koska kaula oli niin ärtynyt, päädyimme eläinlääkärin kanssa rauhoituksen antamiseen, jotta tulehtunut ihoalue saataisiin ajeltua ja puhdistettua asianmukaisesti.

Lääkitykseksi määrättiin Rilexine- ja  Canofite-kuuri. Lisäksi tulisi antaa Norocarpia mikäli kaula kipuilee kovasti.

Ajelun jälkeen. Kooltaan vaurio on noin 8x5cm.
Kotiuduttuamme paketoin eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti koirarukan takajalat, jotta se ei pääsisi pahemmin kynsimään ärtynyttä aluetta. Kaulurin käyttöä ei voitu tässä tapauksessa harkita, sillä se hankaisi kaulaa entisestään. Koska ongelma sijaitsee juuri leuan alla, ei sitä myöskään saa mitenkään asianmukaisesti paketoitua edes putkisideharson avulla. Kovasti reppana edelleen koettaa rapsutella, mutta paketit takasissa ei onneksi kovin pahaa jälkeä saa aikaiseksi.

Kaula on ajelun ja puhdistuksen jälkeen ollut todella arka. Impin on hyvin vaikea asettua nukkumaan, joten se nököttänyt onnettoman näköisenä milloin mihinkin nurkkaan istahtaneena. Muutenkin Impi tuntuu varsin ahdistuneelta tilaansa. Häntä tiukasti koipien välissä se hiiviskelee menemään ympäri taloa pystymättä kunnolla asettumaan mihinkään. Norocarpeista ei ole tähän mennessä ollut apua, joten mikäli kipuilu jatkuu samaan tapaan lupasi eläinlääkäri kirjoittaa jotain vahvempaa troppia huomenna. Toivottavasti yö olisi hieman rauhallisempi..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti