tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kennelvuoroa ja käytäntöä

Viikonloppuna päästiin harvinaista kyllä Maijan pitämiin treeneihin samalla kun piipahdettiin heillä kylässä. Treenit pidettiin vanhaan kasvihuoneeseen tehdyllä kentällä. Täytyy myöntää, että en ollut kovin tyytyväinen suorittautumiseemme. Koirat tuntuivat hajamielisiltä uudessa ympäristössä. Voipa olla, että meillä jää ensi kuun kisat väliin... Katsotaan nyt...

Maanantaina alkoi sitten taas kennelvuoro, pitkästä aikaa arkiviikolla. Hoidokkeina ovat olleet kaksi sk collieta, sekä yksi samojedi. Samojedi tosin lähti tänään, huomenna olisi luvassa sitten uusi tulokas, dobermanni narttu eli ihan täydellä koiramäärällä jatketaan.
Ihan kiitettävästi on ollut kentsulla hommaa ja se on aiheuttanut osittain omien koirien tarpeiden huomioimisen rajoittamisen vain välttämättöminpiin asioihin, eli ei olla päästy esim. metsään vielä lainkaan tällä viikolla ja sen saattaa kyllä huomata koirien aktiivisuustasossa. Viikonlopun olen ajatellut pyhittää kutakuinkin kokonaan koirien kanssa ulkoiluun.

Tänään pääsin lipeämään kentsulta käytännöntunneille, jotka alkoivat ensin verstaalla esine-etsinnän ja haun merkeissä. Kovin kummoisiin suorituksiin Impi ei yltänyt. Se oli jotenkin levoton ja hajamielinen. Onneksi se lopulta kuitenkin löysi sekä piilotetun hanskan, että ihmisen.
Tunti jatkui hallilla Pipan pitäessä meille tokoa. Hallilla Impi tuntui taas palanneen omaksi itsekseen ja toimi ihan älyttömän hyvin. Mitä nyt paikallaolossa, jossa kukin vuorotellen kutsui koiraansa sen keskittyminen välillä hieman herpaantui. Varsinainen paikallamakuu kuitenkin sujui moitteetta.
Seuraamiseen olin erityisen tyytyväinen. Se oli aktiivinen ja lähti oikea-aikaisesti liikkeelle.
Lopuksi tehtiin makuullemenotreenejä pöydän, maton ja penkin avustuksella. Impiltä se sujui ihan mukavasti, mutta havaittavissa oli kyllä jo pientä hiipumista. Viimeiseen harjoitukseen, joka oli temppurata otikin sitten Taron, joka suoriutui siitä kohtalaisesti. Kumpa sen istumisen ja maahanmenon saisi Impille!


Kuva varastettu Janitan Four Digits - blogista. Siellä se Impi on rivinjatkona :)

1 kommentti:

  1. Elä nyt aivan lamaannu, meet kisoihin ja taistelet impin kanssa raivokkaasti ennen lahtoa jollain lelulla johon on piilotettu sisaan kasa nakkeja ja hyvin se menee :)

    VastaaPoista