perjantai 9. maaliskuuta 2012

Aktivointilelujen vertailua

Koirille olen hankkinut nyt viimeaikoina aktivointileluja sitä varten, että ne saisivat hieman aivotoimintaa ennen kaikkea ne saavat tästä lähin tehdä töitä ruokansa eteen. No, meillä on nyt neljänlaisia aivopähkinöitä, joten kerron koirien kokemuksista niiden suhteen :)

Hunter Snack cage


Taro: Menee aivan totaalisen sekaisin tästä. Saattaa mäiskiä sitä monta tuntia. Ainoa miinus, että kun namit vähenee ja kiihtymys kasvaa, Tarosta tulee vähän kärttyinen jos muut tulevat lähelle. Joskus sen kanssa pelataan sellaisella vauhdilla, että ei huomata, jos nami tulee ulos ja Impi käyttää hyväkseen tilanteen ja kuljeskelee Taron perässä nappaamassa nameja.

Impi: Ei ymmärrä. Käsittämätön vempula, joka haisee ruualta. Impin ratkaisu on antaa Taron hoitaa paukuttaminen.

Hamu: Hamu kyllä pyörittää, jos saa käsiinsä Tarolta. Eli harvoin. Pyrkii enemmänkin nakertelemaan kuin pyörittämään.

Mielestäni ehdottomasti paras, sillä se on pehmustettu muoveilla, eikä siitä siksi kuulu niin mahdoton ääni.


Buster Cube


Impi: Ei ymmärrä. Hirveä ääni.
Taro: Hirveä ääni. Eikä edes pyöri.
Hamu: SUPER! Mäiskinnästä lähtevä ääni muistuttaa enemmänkin rakennsutyömaan äänimaailmaa ja Hamu onkin oivallinen raksamies.

Oma mielipiteeni tästä on se, että tosi pitkäaikainen ja hyvä lelu. Ihmisen kannalta epämiellyttävän kovaääninen. Koirat tosin turhautuvat tähän nopeammin kuin edelliseen.

Boomer-herkkupallo(/-luu)


Impi: Tämä on varmaan Impin suosikki, vaikka siitäkään ei jaksa kauheasti innostua. Tekee vähän aikaa, mutta turhautuu nopeasti.
Taro: Ihan liian helppo, namit pihalle muutamassa minuutissa.
Hamu: Ei juuri kiinnosta.

Meillä lisäksi saman sarjan luuta muistuttava kapistus. Omasta mielestäni miinuksena se, että ratkoutuu nopeasti. Plussana voidaan pitää sitä, että siitä ei juurikaan lähde ääntä.


Perinteinen muovipullo, jossa nameja sisällä

Tämä köyhän naisen ratkaisu koirien aktivointiin on osoittautunut erittäin haasteelliseksi ratkaista. Koirat tapaavat purra pullon suun kasaan, joten nameja ei niin vain saa pihalle. Hamu tosin tapaa ratkaista tilanteen puremalla pullon pohjaan reiän. Toimii aktivointina kohtalaisesti. Jopa Impi innostuu siitä toisinaan.

Tarkoitus olisi hankkia vielä perinteinen kongi ja vielä toinen tuollainen Hunter snack cage, sillä se on ehdottomasti paras ja suosittelen sitä kyllä kaikille :)

1 kommentti:

  1. Huipun näköisiä vekottimia :D naurattaa Impin asenne leluja kohtaan, hehe.

    VastaaPoista