maanantai 23. heinäkuuta 2012

Tehokkaampaa keppitreeniä

Nyt olen viimein saanut itseni (myös johtuen erittäin otollisista treenimahdollisuuksista, kera nurmipihan, irtokeppien ja apupalkkaajan [Kiitos Janita!]) treenaamaan Taroa kepeille oikein toden teolla. Metodina siis vinokepit.

Harjoittelua takana vajaan viikon verran ja nyt on saatu jo pieni pujotteluliike keppeihin aikaiseksi. Päätin nyt lähteä liikkeelle uudella taktiikalla ja opettaa Tarolle eri lähestymissuunnat ennen kuin nostan keppejä pystyyn. Logiiikkana on se, että Taro jaksaa tehdä paremmin toistoja, kun sen ei tarvitse tehdä ihan täydellä volyymilla. Näin sillä pysyy into työskentelyyn ja saadaan toistojen kautta vahvistettua oikea sisäänmeno.

Samaa logiikkaa olen myös hyödyntänyt keppien nostamisessa. Maksimoidakseni palkattujen suoritusten määrää olen nostanut keppejä osissa pystympään. Ensin alusta neljä keppiä, jotka suoritettuaan Taro tekee tulee helpompi (eli vinompi) loppupätkä. Näin ollaan onnistuttu saamaan myös tahdin säilyminen hyvänä loppuun asti.

Hallittavuutta on vielä opiskeltava, mutta se tulkoot sitten kun ollaan saatu kepit kuntoon, jotta este olisi nyt mahdollisimman miellyttävä (eli SUPERKIVA). Nyt riittää, että Taro tekee kepit hyvin ja innolla. Huomenna, mikäli sää sallii, yritän saada vähän videokuvaakin näytille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti