torstai 19. heinäkuuta 2012

Hierojan hoteissa

Ostin itselleni syntymäpäivälahjana koirille hieronnat. Saatiin ohjeita ja  suosituksia jatkoon seuraavasti:

Taro: Lihaksistosta tai liikkuvuuksista ei löytynyt mitään ongelmia. Puhtaat paperit, joten jatkohoitotoimenpiteitä ei tarvita.

Hamu: Pieniä jumeja etupäässä ja lantion seudulla (ilmeisesti johtuen rakeenteesta, loiva lantiokulma). Monipuolista liikuntaa. Hidasta kävelyä ja syviä lihaksia vahvistavaa treeniä.

Impi: Voimakkaita jumeja niskan ja rinnan alueella, mutta muutoin koira hyvässä kunnossa. Rintarangan alueella nikamat eivät joustaneet tavalliseen tapaan, joten suosituksena fysioterapeutilla käyntiä ja yhtä hierontaa sen jälkeen. Lisäksi olisi suotava tehdä venytyksiä ja antaa kotihierontaa myös arkiliikutuksen lomassa.

Tulokset eivät yllättäneet. Taron tiesinkin olevan hyvässä jamassa, sehän on ollut aina hyvä liikkuja. Hamun osalta helpotti tieto, että takajalkojen takapotkuinen liike (ei siis vie takajalkoja juuri rungon alle, vaan potkii pitkälle taakse) ei johdu mitä ilmeiseemin lihaksistosta, vaan on kytköksissä sen loivaan lantiokumaan (normaalisti kulma 45 astetta, Hamulla 25-30 astetta), joka suosii liikkeen suuntautumista taakse.

Impin niskajumeja lähdetään nyt selvittämään tarkemmin, sillä haluan varmistua, että onko sen nuivahko suhtautuminen muihin koiriin syynä jumeihin vai mahdollisesti seurausta siitä. Raportoin asiasta lisää.

Olemme nyt olleet vajaan pari viikkoa Soilella työharjoittelussa ja koirat ovat saaneet taas melkoisen annoksen sosiaalistumista osakseen. Monenlaista hännän heiluttajaa on ollut hoidossa ja kaikki on pääsääntöisesti mennyt hyvin. Mitä nyt Impillä tuntuu olevan jotain hampaankolossa lyttykuonoisia koiria kohtaan ja hoitokoirina olevat bokseri ja englanninbulldoggi saavat osakseen turhanaikaista kulman kurtistusta.
Treenaaminen on ollut vähäistä, kun aika menee pitkälti hoitolan pyörittämisessä ja trimmauksissa. Jotain pikku tokoa ja agilityä on kuitenkin ehditty harrastella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti