tiistai 31. tammikuuta 2012

Paluu treeneihin

Nyt kun viimein koirat ovat pois karanteenista ja juoksuista, saatoin taas mennä treenaamaan pitkästä aikaa. Treeniseuraksi saimme Even ja Riki-collien. Pientä nahkeutta oli ilmassa kiitos etevän murtautumisen ruokakaappiin aiemmin päivällä, mutta sitä lukuunottamatta olin ihan tyytyväinen.
Impi oli ihan mukavan terävän oloinen ja tehtiin sen kanssa pari lyhyttä radanpätkää, seuraamista ja paikallamakuuta. Rata meni ok, ei oikeastaan siitä juuri mitään erityistä tuumattavaa. Seuraaminen oli nyt vähän mitä oli. Vieläkin tarvitaan paljon harjoitusta, koska Impi tuntuu lähtevän hitaasti liikkeelle ja ottavan seuraamisen edetessä etäisyyttä. Nyt yritin keskittyä siihen, että sanoisin seuraa-käskyn riittävän ajoissa ennen varsinaista liikkeelle lähtöä, jotta Impi osaisi ennakoida mitä tulevan pitäisi. Vielä mitään mainittavaa tulosta en saanut aikaan, mutta jatketaan kuitenkin harjoittelua, jotta se saataisiin ehkä jo tämän kevään aikana kuntoon.
Paikallamakuu alkaa käydä jo aika rutiinilla, vaikka Impi edelleen makaa hieman kenossa.

Hamu teki tänään pelkästään rataa. Muuten ok, mutta hypyt piti näyttää sille tosi tarkasti, jotta se muisti, että siivekkeiden läpi pitäisi mennä. Se tuntui ihan mukavan energiseltä ja kuuntelikin ihan mukavasti.

Tänään oli testikerta Kafin treeni-intoon. Huomaa, että kovin rutinoitunut se ei ole halliympäristössä ja kaikenlainen häiriö vielä vie keskittymisen aivan muualle. Otin Impin oppitädiksi, jotta Kafi saisi hajun siitä, että mistä yleensä koko hommassa olisi kyse. Impi teki putken muutaman kerran ja Kafi kiinnostui kovasti. Kenties siellä jotain naksahtikin kohdalleen siitä ideasta, että treeneissä opetellaan uusia asioita.
Kafin kanssa ei siis varsinaisesti päästy vielä edes testaamaan esteitä, vaan aloitettiin ihan perusperusperusjutuista, eli kontaktista, jota aloin vahvistaa naksulla. Kyllä sieltä vähän saatiin katsetta, mutta nyt otettiin kotiläksyiksi viedä Kafia hallille ihan vain häiriötä saamaan ja katselemaan, jotta uusi ympäristö tulee tutuksi ja kenties se voisi joskus rauhoittua miettimään pieniä temppujakin. Katsotaan päästäänkö agilityssä putkea pidemmälle, mutta otetaan tavoitteeksi ainakin peruskäskyt kuten istu, maahan ja paikka.

Loppuviikolle onkin luvassa mukavasti käytännöntunteja, joille Kafi voi tulla tiiraamaan useampia koiria kerralla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti