keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kiirettä pitää

Nyt on jo kolmatta viikkoa pitänyt niin kovaa kiirettä, ettei paljon tietokoneella ole ehtinyt käymään kuin pikaisesti vilkuilemassa sähköpostia sun muuta. Kiire on pääosin koostunut koulujutuista, kuten kennelviikonlopusta ja nyttemmin loppuviikon navettavuoroista, joita kestää vielä perjantaihin asti.
Eihän siinä mitään, onhan noita ollut ennenkin, mutta koska kotitilanne on haasteellinen tuntuu, ettei ehdi mitenkään venyä edes perusarkiaskareiden pariin. Kafilla on nimittäin ollut juoksut ja vaikka alunperin meidän piti saada Hamu hoitoon muualle juoksujen ajaksi, niin se nyt kuitenkin jäi kotiin. Tämä on tarkoittanut luonnollisesti erikoisjärjestelyitä: Hamu ja Kafi on vietävä eri aikaan lenkeille ja kotona on ne pidettävä huolella eri huoneissa, mikä puolestaan on aiheuttanut kummankin suunnalla jonkinlaista harmitusta. Eli käytännössä kaikkeen menee aina tuplasti aikaa.
Onneksi tilanne on rauhoittumassa ja tänään on ensimmäinen päivä kun saatan valvonnan alla pitää Kafia ja Hamua samassa tilassa, ilman että koko ajan olisi hirmuinen sähellys päällä. Muutaman kerran Hamu on yrittänyt lähestyä Kafia, mutta tyttönen on kyllä tiukasti antanut hammasta karkoittaen mokoman kukonpojan. Siihen on ollut Hamun tyytyminen ja ylen harmistuneena se meni eteiseen nukkumaan. Yksinään en niitä luonnollisestikaan voi jättää vielä keskenään, mutta varmaan pian voidaan jo lenkit alkaa käydä jo samaan aikaan.

Pakkaset ovat paukkuneet korkeissa lukemissa täälläkin, tänään auton mittari näytti 22 pakkasastetta. Tästä johtuen hienohelmamme Impi on varsin haluton lähtemään pidemmille lenkeille. Se käy pikaisesti tarpeillaan ja sitten se pitää loppumatkan vetää perässä, kunnes ollaan sadan metrin päässä kotoa, jolloin se pinkoo kotiin kuin tuli hännän alla. Olen pukenut sille sinisen villapaidan lenkeille, ettei nyt vallan palellu. Tässä suhteessa ei jälkikasvu kovinkaan äitiään muistuta sillä ne kyllä ovat aina innokkaita lähtemään, säällä kuin säällä.

Koirat ovat olleet karanteenissa näyttelyiden takia viime ja tämän viikon, mutta ensi viikolla päästään jo treenaamaan ja sopivasti meillä onkin käytännön tuntien täyteinen viikko tulossa. Saa tuohon Impinkiin vähän liikettä. Impin on myös tarkoitus käydä ensi viikolla vesijuoksumatolla ja siitä eteenpäin toivon mukaan kerran viikossa.

Lopuksi vielä Kafin riekkumista raviradan juoksutusaitauksella kaverin kera :) Impi kun niin harvoin lähtee leikkimään, niin Kafi pääsi Nanun kanssa peuhaamaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti