tiistai 21. joulukuuta 2010

Luonto piinaa

Taroparka saa kärsiä eläväisestä luonteestaan metsälenkeillä, joissa olemme nyt suhteellisen uutterasti käyneet. Poikkeuksetta, joka kerta se tulee helisten kuin joulukuusi turkki täynnä jääpalloja takaisin. Mahtaa käydä tappijalan voimille, kun ensin menee delfiinin tavoin paksuissa lumihangissa, sitten kantaa puolta itsestään vastaavaa lumitaakkaa tassuissaan kotiin. Onneksi lämmin vesi auttaa niiden irroittamiseen nopeasti. Olen kuitenkin havainnut, että Taron etutassujen kasrvoitus kuluu melkoisesti metsässä möyhiessä ja ilmeisesti myös, kun se irroittaa lumipalloja tassuistaan irtoaa tukko jos toinenkin pehmeää jalkavillaa. Ikävä kyllä tämä myöhästyttää entisestään näyttelysuunnitelmiani sen suhteen, sillä kun jalat ovat lyhyessä karvassa, näyttää se perin hölmöltä muuten tuuhean ja hyvän turkkinsa kanssa. Toivottavasti se lumien sulaessa helpottaa. Ei sitä voi ihmillisyyden nimissä pelkän hihnankaan päässä ulkoiluttaa. Otusparka alkaa pienessä tuvassamme hypellä seinillle ja tuhoamaan irtaimistoa, jos liikuntaa ei saa kylliksi. Laitan tässä tapauksessa omani ja koiran hermot näyttelyiden edelle. Ei tämä näyttelyepäonnikaan voi loputtomiin jatkua.

Tänään Taro myös onnahteli pienesti metsälenkin jälkeen. Haavoja tai suurempia kipupisteitä en tutkiessani sitä löytänyt, ehkäpä se on riehuessaan kolauttanut tassunsa lumen alle olevaan kiveen tai oksaan.

Impin turkki puolestaan näyttää jo melkoisen kivalta, vaikkei vielä kovin pitkä olekaan, niin ilmeisesti se alkaa jo pärjätä ilman jakkuaan pikkupakkasilla, kunhan pääsee liikkumaan. Impi on muutenkin ollut viimeaikoina tukitoverini, kun kärsin tahtomattani joulustressistä ja aikataulujen sovittamisesta työn kanssa. Tyttö tulee kylkeen nukkumaan ja lipaisee rouhevalla tavallaan poskeani ja heti on pakko hymyillä. Vaikka Impi karaktäärinä mielipiteitä jakaakin, niin on se silti minun pikku hengenheimolaiseni :)

Hamu kävi tehosterokotuksissa ja taas kuunneltiin sydäntä. Setäni sanoi, että sydän kuulostaa jo lähes normaalilta, mikä helpotus! Ilmeisesti reikä on kuroutumassa umpeen. Lopullinen varmistus asiaan saadaan siis kuun lopulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti