torstai 26. syyskuuta 2013

Hyviä tuulia agilityyn

Lohjalla otettu kuva, kun kameran optiikka on huollossa, eikä tuoreempaa ole tarjolla..

Juoksutauon jälkeen on Taron kanssa nostettu taas kissa pöydälle ja alettu treenaamaan. Kerrankin voin sanoa hymyssä suin, että se kannatti. Ollaan päästy tekemään hieman rataa ja olen nyt yhdistänyt vähitellen keppejä radan varrelle. Päätin luopua keppien osalta kädestä palkkaamisesta kokonaan, sillä Taro ei vain keskity, kun sen pitää jatkuvasti kuikuilla, että joko se nakkipala heruisi.
Paluu targettiin on antanut sille suoritusvarmuutta ja viimeisen välin unohtumista on tapahtunut yhä harvemmin. Tarkoituksenani on siirtää targettia aina kauemmas ja kauemmas kepeistä seuraavien esteiden taakse ja yhdellä esteellä se on toiminut tosi hyvin. 

Tänään tunnilla tehtiin kiva ratapätkä hallila, jossa kepeille lähestyttiin 90 asteen kulmasta hyppyesteeltä. Laitoin targetin heti keppien jälkeen, jotta saataisiin onnistuneita suorituksia. Taro oli SUPERhyvä. Se haki kepeille tosi tarkasti ja suoritti ne virheettä loppuun asti. Keppien jälkeen oli vielä rataa jäljellä, joten päästiin kivasti jatkamaan ja lopettamaan helpommilla esteillä. Vielä muutama ratatreeni ja toivottavasti onnistuneita suorituksia, niin voitaisiin startata varovaisesti epävirallisessa kisassa! Jo olisi aikakin, sillä 29. päivä Taro täyttää viisi vuotta! Eli koira parhaassa iässä :)

TOSIN, nyt löytyi uusi treenien aihe, kun radalla tuli vastaan kohta, jossa piti mennä putkeen ja vieressä oli houkutuksena A-este. Pitää yrittää tehdä putkesta ja A-esteestä saman arvoiset sekä opettaa niille selkeät ohjaukset. Myös napakampi putkikäsky voisi olla kuin "läpi". Mietin mahdollisuutta käyttää putkelle mentäessä Prrr-äännettä, jospa se tarttuisi tyttösen korviin tehokkaammin kuin aikaisempi käsky. A-esteelle on otettu käyttöön "kiikiikii"-huuto, joka saa Taron kyllä mukavasti kiihdyttämän vauhtia. 

Pitäisi varmaan yrittää ottaa Taron radoista videota, niin saisi tänne materiaalia.

Muut tappijalat ovat ottaneet rennosti, Hamu hieman tokoillut ja Impi päässyt tekemään joitakin hakuja ja esine-etsintöjä. Haku tuntuu olevan Impille mieluisin. Tokon suhteen se on ollut aika hidas ja kärsimätön, joten se ollaan jätetty ihan suosiolla pois toistaiseksi. Voisihan sille yrittää opettaa vaikka jotain temppuja ihan mielenvirkeydeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti