sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Tampere KV 7.5.


Tehtiin retki Tampereen näyttelyihin. Lähdettiin matkaan jo edellisenä iltana ja poimittiin matkaan Suvi Riihimäen juna-asemalta. Perille kun päästiin puunattiin Impi ja viilattiin vielä vähän näyttelytrimmiä. Lopuksi kummatkin koirat pääsivät kylpyyn ja föönaukseen. Impi-rukka oli kuin sarjakuvien koirat, joiden turkki on kolminkertainen föönauksen jälkeen ;) Huomasin jälkeenpäin, että pitänee aavistuksen nyhtäistä Impin hännäntyvestä karvaa, koska se nostaa selkälinjan takakorkeaksi.

Näyttelypäivä sujui mukavasti ja tulos oli ihan mukiinmenevä, ottaen huomioon kovan kilpatason. Tulos oli ERI, SA ja VAL4. Tuomarin lausunto oli vapaasti suomentaen seuraava:
"Tämä on kompakti koira, jolla on maalaismainen [sanasta "rustic"] kokonaiskuva. Sillä on erityisen erinomainen niska, lapa ja rinta. Liikkuu helposti ja aktiivisesti. Kaipaa valppaanpaa ilmettä."

Ehkä Impille olisi pitänyt ottaa mukaan jotain erikoishyvää herkkua, että se olisi terävämpi kehässä. Haminaan keitellään sitten siankieliä. Mutta ihan ok, pääasia, että sai ERIn ja SAn. Ehkä parempi onni Haminassa? Tosin samat koirat tulee sinne kamppailemaan cacibeista. Kiitos vielä tuhannesti Suville, joka tuli Lahdesta asti taas neitiä handlaamaan!

Hamu haettiin sitten näyttelyn jälkeen kotiin. Hetken se haisteli toiveikkaana Taroa, mutta Taro teki sille hyvin napakkasanaisesti ja tehosti vielä korvapuustilla, että enää ei heru. Eipä poika toiste kysynyt. Hieman oli velipoika pörröttänyt lomalla Hamun turkkia ja kammalle oli käyttöä. Vielä pitää ratkaista kuinka saan peiteltyä kaulapannan kuluttaman lyhyempikarvaisen kohdan ennen Haminaa näkyvistä. Ei viitsisi vielä ihan kokonaankaan trimmata.

Ainiin, unohdin iloita! Meillä on pitkästä aikaa peräti matot lattialla!

2 kommenttia: