sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Agility Seinäjoki 16.11.2013: Ensimmäinen LUVA plakkarissa.

Kisaputki jatkoi nyt järjestyksessään kolmansissa agilitykisoissa Seinäjoella, Lakeuden Agilityharrastajien järjestämänä. Tuomarina toimi Martti Salonen.

Ensimmäinen rata tuli tosi äkkiä, kun varauduin tulemaan kisapaikalle puolta tuntia ennen ilmoitettua ajankohtaa. Oli kuitenkin jäänyt huomiotta pikkupräntti aikataulussa, jossa ilmoitettiin että kisaa voitaisiin aikaistaa enintää puoli tuntia arvioidusta alkamisajasta. Ja kun olin kisapaikalla klo 10.15, niin rataantutustuminen alkoi 10.30.  Siinä sitten sinkoilin sinne sun tänne. Rata ei tuntunut mahdottomalta, mutta kun siinä hirveässä kiireessä ei ehtinyt edes ottaa lämmittelyhyppyjä ennen rataa, niin oli pakka vähän hajalla radalle lähtiessä.
Jätin Taron ensimmäisen esteen taakse ja lähdin kohti aiottua starttipaikkaani, mutta kun käännyin Taroa katsomaan oli se siirtynyt radan laidalla istuvien kehätoimitsijoiden luokse. No ei siinä sitten mitään, Taro aloitti kyllä kutsustani radan, mutta olikohan se kolmas hyppy kun Tarolta lähti mopo käsistä ja se teki parit kurvit ennen kuin jatkoi minun kanssani etenemistä. No, kun sain sen taas ruotuun jatkettiin ihan ok:sti kolme-neljä estettä, mutta kun päästiin keppejä edeltävälle hypylle, Taro lähti ilmeisesti oman ohjausvirheeni ja tuomarin läsnäolon houkuttelemana se lähti tuomarin jalkoihin hetkeksi pyörimään... No, kunhan se  taas tuli kuulolle, jatkettiin rata jotakuinkin loppuun. Saldona siis 15 vp, josta 5 yliteystä ajasta ja 10 kahdesta kiellosta. Lisäksi opin, että jatkossa tulen aina ajoissa koepaikalle, että ehdin valmistautua paremmin..

Pari tuntia sitten viivyteltiin siellä kehän laidalla ja katseltiin muita säkäluokkia. Toisen startin rataantutustuminen alkoi 12.30, sekin siis puolikkaan tuntia etuajassa. Nyt Taro oli paremmin kuulolla, tosin meinasin itse kämmätä ja ottaa hylyn heti alkuunsa, kun lähdin juoksemaan hihna ja panta vielä kädessä. Viime hetkellä ennenkuin Taro ehti hypätä ensimmäistä estettä viskasin hihnan taakseni. Onneksi tajusin, sillä olisi kyllä ollut niin surkea syys saada hylky! Taro tuntui tosi kivalta ja suoritti koko radan mukavalla otteella. Ainoastaan takaaleikkaus putken jälkeen olevalle hypylle aiheutti pienoisen tahtirikon, mutta ei onneksi virhepisteitä. Erityisesti mieltä lämmitti hyvä lähestyminen kepeille ja niiden puhdas suoritus. Lopputulokseksi 0 vp ja LUVA. Aika oli -5,72s eli 39,28s (ihanneaika siis 45s). Täytyy sanoa, että kyllä mieltä lämmittää!, eritoten kun päädyttiin oikein palkintojen jakoon asti sijalle 3!

Nyt jatketaan kisaamista vielä ensi viikonloppuna Oulussa, jonka jälkeen on parin viikon kisapaussi ennen Seinäjoen kisoja 8.12. Teoriassa olisi mahdollista nousta kakkosiin näissä kisoissa, mutta ei nuolaista ennenkuin tipahtaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti