maanantai 13. kesäkuuta 2011

Roturace & Joensuu RN 12.6.2011

Päivittelykatkoksia ollut tietokoneeni johdon hajottua, mutta tässä kooste viimeisimmistä.

Eli laumamme saapui sunnuntaiaamuna Hyvinkäällä sijaitsevalle Sveitsin vinttikoiraradalle yhdessä Helinän ja mäyräkoiransa Miinan kanssa. Tapasimme joukkoetoverimme Pakun ja Cevin omistajansa Mian kera. Aamupäivä meni rennosti näyttelyteltan katveessa vuoroa odotellessa. Ensimmäisenä starttasi Taro, joka lähti lupaavast matkaan, mutta puolessa välissä se alkoi epäilemään oliko nyt kuitenkaan turvallista mennä maaliin asti ja kääntyi siis kannoillaan ympäri ja palasi lähtöön. Otettiin alusta, tällä kertaa kirmasimme Hamun kanssa edellä ja Tarokin uskaltautui maaliin. Sitten lähtivät Cevi ja Paku vuoronperään. Ne suorittivat juoksunsa ammattitaitoisesti ajohaukulla ryhditettynä. Sitten olikin Impin vuoro ja se olikin sitten joukkoeemme viihdetaiteilija. Se lähti reippaasi kymmenisen metriä ja alkoi sitten jaella nimikirjoituksia yleisölle, ennenkuin soi saapuvansa minun luokseni. Näinpä vaivasen 80 metrin matkaan saatiin kulumaan peräti reilu 23 sekuntia. Taro sentään selviytyi n. 11 sekunnissa. Nopein taisi olla Cevi, joka juoksi matkan yhdeksään sekuntiin.

Mainitsemisen arvoista on toki joukkoeemme puvustus, joka oli ajokoirateemaisesti kaniasut. Yllättävän harva oli pukeutunut mitenkään erityisesti, mutta oli siellä sitten pari porukkaa, joista yksi palkittiin parhaasta puvusta. Toivottavasti saamme joukkoekuvamme pian Mialta tänne lisättäväksi.

Päivän lopuksi vei Taron vielä mätsäriin, jossa se sa sinisen nauhan, johtuen varmastkin haluttomuudestaan liikkua, sillä päivän myötä säätila oli noussu hellelukemiin.
Kehäharjoittelumme ei kuitenkaan mennyt hukkaan, sillä seuraava näyttelykoetus olikin sitten Joensuun ryhmänäyttely, josta onnistuttiiin niittämään upeaa tulosta. Lähdettiin launtai-iltapäiväll Lahteen Suville Hamu avasi virallisten näyttelyittensä sarjan upeasti olemalla ROP ja saamalla ensimmäisen sertinsä ja Taro yllätti meidät ällikällä olemalla VSP ja saamalla myös ensimmäisen SERTinsä. Olen ikuisessa kiitollisuuden velassa Suville, joka vei Taroa kuin vanhaa kehäkettua (muistan kyllä edelliset kerrat kun näyttelyissä käytiin ja Taro oli masentunu ja haluton tekemään yhtikäs mitään). Tarolla oli toinen avo-narttu vastassaan, mutta tuomaria miellytti Taron sporttinen ja lihaksikas ulkomuoto verrattuna aaviistukseen pönäkkään kilpasiskoonsa. Suvi handlannee Taronkin vielä valioksi ;)
Impi sijoittui paras narttukehässä sijalle 2 ja Hamun sisko Kafi (HH You Rock My World) oli sijalla 3. saaden vara-SERTin. Päivän loppuhuipennus tuli, kun Humisevan Harjun-kasvattajaryhmä valiittiin BIS-kasvattajaksi!Tässä vielä koirien arvostelut:
Impi: "Kaunis ja sopusuhtainen narttu, jolla hyvät mittasuhtee. Kaunis pää ja ilme. Erinomanen kaula. Sopusuhtainen runko. Hyvä ylälinja, erittäin hyvät raajat. Hyvälaatuinen karva. Miellyttävä luonne."

Taro: "Erittäin hyvä narttu,jolla kaunis ilmeikäs pää. Erittäin hyvä kaula. Erittäin hyvä runko, jäntevä selkä. Erittäin hyvät raajat. Hyvälaatuinen karva.Liikkuu hyvin. Miellytävä käytös."

Hamu: "Kaunis nuori uros. Kaunis, ilmeikäs pää. Hyvät korvat. Erinomainen kaula, samoin runko ja takaosa. Hyvä ylälinja. Hyvälaatuinen karva. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne."

Tuomarina siis Paavo Mattila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti