sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Mistähän sitä alkaisi...?

No, viime päivitys näyttää olleen maaliskuulla ja se on ollut harkittua. Erinäisistä syistä en kirjoittanut tänne merkittävimpiä tapahtumia, mutta nyt voin vapaasti avata suuni. Eli, olin hiihtoloman jälkeen työharjoittelussa Tampereella ja asuin ystäväni Soilen luona Kangasalla ja luonnollisesti Oliivit matkustivat sinne myös. Minä kävin päivisin kokeilemassa työntekoa eräällä studiolla (joka sittemmin osoittautui epäonnistuneeksi kokeiluksi) ja koirat olivat sen ajan maalla. Tarolla oli juoksu ja pyrkimyksistämme pitää se erossa uroksista huolimatta, kävi Tarolle vanhanaikaisesti. Kaksi kuukautta myöhemmin, vapun jälkeisenä päivänä syntyi viisi pientä, oksettavan söpöä karvaturria. Värit eivät olleet ihan mitä odotimme: pikimusta, suolapippurin ja riistan sekoitusruskea, sekä kolme kermanväristä. Kaksi työttä ja kolme poikaa ja kaikilla oli pieniä valkoisia merkkejä. Pentujen isä siis on valkoinen kääpiösnautseri. Täällä vähän kuvia. Nimesin pennut seuraavasti: Lati (vaalea narttu), Liira (musta narttu), Peso (ruskea uros), Ropo (vaalea uros) ja Cedi (vaalea uros). Nykyään Lati on Luna, Ropo on Fedja ja Peso on Wertti. 

No, pennut kasvoivat, löysivät uudet omistajat ja nyt ne on jo luovutettukin. Toistaiseksi siis kaikki on hyvin. Taro trimmattiiin ja nyt se näyttää kapiselta rotalta, kun sei ei ollut pentujen takia käyttänyt energiaa uuden turkin hankkimiseen. Tissit alkavat olla jo aika pienet ja lihaakin on taas luiden päällä, kun ei ole enää pentuja imemässä. Huomenna toivon mukaan sitten päästään ekan kerran treenaamaan sitten äitiysloman. 

Impi on toiminut opettavaisena ja vähän kärttyisenä tätinä pennuille, vaikka kyllä se onneksi niiden kanssa heltyi leikkimäänkin. Pian alkaa sama rulianssi alusta, ainakin toivottavasti. Kuten alunperin suunnittelin, Impi on nyt astutettu - ja ihan puhdasrotuisella petitillä (Mirepoix's Sid Vicious on sulhonsa nimi). Nyt on siis meneillään kolmen viikon jännitysaika, että tuliko se kahdesta astumisesta kantavaksi. Pidän teidät ajan tasalla. 

Ainiin. Unohdin mainita. Punkkaamme nykyään koirien kanssa Lohjalla.

Tässä kenties kaikki viimeaikaiset pähkinän kuoressa :)

1 kommentti: