lauantai 22. helmikuuta 2014

Agilitykoulutusta

Kerrankin kävi onni ja Kannukseen saapui päteviä agilitykoutseja oikein kaksin kappalein. Tästä mahdollisuudesta otettiin tietty kaikki irti ja päädyttiin kahteen koulutuskertaan tiistaina ja torstaina. Taro oli oikein näppärä kaikin puolin ja suoritui hienosti annetuista tehtävistä. Kuski tosin oli tapansa mukaan enemmän ja vähemmän hukassa, mutta kyllä sitä loppujen lopuksi tehtiin ihan kohtuullisia ohjauksia.

Taro ja Awa-beussi

Ensimmäisellä kerralla hiottiin takaakiertoja ja persjättöjä. Vähiin kävi toistot, mutta se on Taron kanssa ihan hyvä. Se kun ei laita peliin 100% itsestään jos toistoja tehdään liikaa ja minä taas en halua väsyttää sitä omien mokien korjailuilla.

Toisella kerralla treenattiin sitten jaakotusta ja välistävetoa. Itsellä ongelma jaakotuksessa on selkeästi liikkeellelähtö kun koira on mennyt esteen taakse. Muutaman toiston jälkeen se parani kyllä, mutta pitää ehdottomasti tehdä kyseistä ohjausta ilman koiraa, niin että saan itse liikeradan itselleni lihasmuistiin.
Välistävetoa ollaan harjoiteltu ennenkin ja Taro suoriutui siitä oikein näppärästi. Omassa suorituksessa hiomista oli oikeassa ajoituksessa ja liikkumisen rytmittämisessä.

Välistävetoon oli liitetty valssi ennen putkea ja täytyy sanoa, että kun en motoriikaltani ole mikään ballerina, niin sai ihan tosissaan laittaa töppöstä toisen eteen.


Kaikenkaikkiaan jäi tosi hyvät fiilikset ja tuntemus, että olisi edottoman tärkeää oman edistymisen kannalta, että pääsisi säännöllisesti koulutuksiin. Itsekseen reenailu tuppaa olemaan melko yksiokoista, eikä sitä tule ajatelleeksi tärkeitä yksityiskohtia.

Palautteeksi saatiin, että yhteistyö sujuu hyvässä meiningissä, mutta treeniä, treeniä, treeniä! Ihanan kannustavia olivat kouluttajina toimineet Kati Immonen ja Anu Rajaheimo. Uupumattomalla energialla he jaksoivat perustella kaikki ohjauksen valintaan liittyvät seikat ja lisäksi pureutua hiomaan yksityiskohtia. Kiitos kovasti opetuksesta!

Nyt jatketaan vielä aika X omine nokkinemme, joskin yritän pitää treenitaukoja ettei Tarolta lopu puhti. Kohta sillä alkanee myös juoksut, joten senkin puolesta tauko on paikallaan.

Kannuksessa meillä ei oikein samankokoisia kavereita ole, mutta onneksi isotkin käy :) Taustalla Awa ja Räikkä- malinois

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti