maanantai 6. tammikuuta 2014

Seinäjoki, agility 6.1.2014: Nollavoitto ja luokkanousu + Taron upeat luustokuvaustulokset

Tänään siis suunnattiin taas Seinäjoelle metsästämään sitä viimeistä nollaa ykkösluokasta ja sieltähän se tuli. Oikein kivasti Taro kulki, mitä nyt pieniä kauneusvirheitä kuten suuria kaarteita ja hitaita ohjauksia. Olin kuitenkin erityisen tyytyväinen, kun Taro oli hyvin kuulolla ja kepeillekin tuli tosi hyvä lähestyminen.
Aikaakin jäi ruhtinaalliset 13,23s ylimääräistä, vaikka olipa ihanneaikakin melko väljä: 60s.
Tämä tulos riitti jopa luokan voittoon asti, mitalisijaa tosin hieman himmentää se, että luokassa oli vain kuusi osallistujaa ;)
Video puhukoon puolestaan:No, kun kerran oltiin paikalle itsemme raahattu, oli se sama käydä yrittämässä saman tien kakkosluokan rataa. Kämmäsin ihan alkajaisiksi tutustumalla rataan väärin, joka kostautuikin sitten radalla kieltona toiselle hypylle. Olin myöhässä ohjauksessa ja lisäksi vieläpä tuli kokeiltua sitten sellaista ohjausta, jota ei pahemmin ole treeneissä kulutettu. Eli merkitään "Harjoiteltavaa"-listaan. Taro oli koko radan tosi levoton ja huonosti kuulolla. Sinkoili valtavia kaaria ja kepeillekin tultaessa oli mentävä ensin tsekkaamaan tuomari, joka soppelisti seisoi keppien ja puomin välissä. No, tästäkin tulee siis kohta yllämainittuun listaan: häiriöhenkilöt keppien läheisyydessä. Täytyy myöntää, etten itsekään ollut ihan tarpeeksi kärppänä  ja olin myöhässä melkein joka ohjauksessa.
Yliaikaa tuli rutkasti +13,88s. siinä sättäillessä ja ihmettelin kun ihanneaika olikin 45s. eikä 54s., kuten rataantutustumisessa olin ymmärtänyt. Melko tiukka ihanneaika siis. Mutta hylkyä ei kuitenkaan tullut, mikä positiivista!

Tässä video siitäkin. Ja kisakampauskin unohtui kohentaa ja tavaramerkiksi muodostunut otsahiusten sipominen pois silmien edestä pääsi taas kuvioihin ;)Seuraava etappi olisikin sitten Maalahden kisat viikonloppuna. Niiden kisojen jälkeen olisi tarkoitus pitää sitten kisatauko ja jatkaa sitten taas eteläisessä Suomessa kisailua joskus kevään ja kesän aikan.

Muuten onkin joululoma sujunut rauhallisissa merkeissä, lähinnä opinnäytetyötä ja muita kouluhommia pakerrellen. Reenailemassakin on toki käyty, mutta harvakseltaan.
Loman kohokohta oli ehdottomasti Taron kennelliitolta saapuneet luustokuva tulokset: Lonkat A/A, kyynäret 0/0 ja polvilumpioluksaatiotestikin oli siis 0/0. Tässä teille vielä ihailtavaksi Tarpukan luustokuvat:

Oikea kyynär 0
Vasen kyynär 0


Lonkat A/A
Ainoa harmillinen löydös oli pieni spondyloosimuutos  Taron ensimmäiessä selkänikamassa. Eläinlääkäri kuitenkin sanoi että tällä ei ole mitään merkitystä Taron harrastekäyttöön, eikä todennäköisesti tule sitä koskaan vaivaamaan. Hän huomautti, että olisikin ihme jos 5-vuotiaalla koiralla ei muutoksia olisi ja että jos koira olisi kuvattu perinteisen kaavan mukaan 2-vuotiaana, muutosta tuskin olisi ollut. Merkkasin koukun kuvaan punaisella nuolella.

Eli toisin sanoen voimme huoletta jatkaa agilityharrastusta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti